Gorgeous Skin

Beauty

Gorgeous Skin (RO) 

“How I feel about myself is more important than how I look. Feeling confident, being comfortable in your skin – that’s what really makes you beautiful.” 

B.Brown 

Intr-adevar, cel mai important este felul in care te simti ca femeie, increderea pe care o ai si ceea ce transmiti prin toti porii. Insa, intotdeauna o piele sanatoasa, radianta, consider ca este esentiala pentru o frumusete naturala. Si cum ea nu vine gratuit, ci trebuie castigata prin ritualuri zilnice de ingrijire si un stil de viata cat mai sanatos, m-am gandit ca in randurile ce urmeaza sa povestim putin despre tot ce inseamna ingrijirea tenului.  

Studiile au aratat ca felul in care avem grija de pielea noastra la 20, respectiv 30 de ani, reprezinta un factor decisiv in felul cum va arata peste ani.  

I.Ce tip de ten ai? 

Este esential inainte de toate sa stim ce tip de ten avem. Chiar si cele mai minunate produse nu vor functiona daca nu vor fi destinate tipului tau de ten. 

TIPUL DE PIELE  CARACTERISTICI 
 

USCATA 

Pori mici, piele subtire, fina, usor iritabila 

Pielea nu prezinta elasticitate si rezistenta 

Lipseste stratul protector de sebum 

Lipsita de stralucire 

Senzatia ca te tine dupa curatare 

 

GRASA 

Textura lucioasa cu pori dilatati 

Predispusa la acnee 

Pielea prezinta comedoane  

 

COMBINATA 

Zona T (frunte, nas, barbie) grasa 

Obraji uscati 

 

NORMALA 

 

Se intalneste destul de rar 

Textura mata, catifelata 

Pori mici, netezi 

Se mentine echilibrul dintre grasimi si  

umiditatea pielii 

 

Eu sunt fericita posesoare a unui ten normal cu tendinta de uscare (deshidratare) si spun fericita nu din lipsa de modestie, ci pentru ca ar fi timpul sa fiu recunoscatoare pentru acele lucruri cu care natura m-a inzestrat intr-un mod pozitiv. Nu m-am confruntat niciodata cu probleme serioase ale tenului, doar mici perioade in care nu a aratat asa cum trebuie sau cate un cos m-a suparat. Este adevarat si faptul ca mereu am incercat sa-i acord suficienta atentie si “respect”. Oricat de obosita as fi sau rau m-as simti, niciodata nu ma asez la somn inainte de a ma demachia si a-mi spala dintii :D. Am avut de-a lungul timpului cateva tentative, esuate insa, pentru ca de fiecare data m-am simtit atat de vinovata incat m-am dat jos din pat si mi-am indeplinit datoria… sa trecem mai departe. 

II.Pasii ritualului de ingrijire zilnica 

Indiferent de tipul de ten, ritualul de ingrijire zilnica contine aceiasi pasi, recomandati a fi efectuati de doua ori pe zi, dimineata si seara:  

 1. Demachiere/curatare: de ceva timp imi place foarte mult demachiantul pentru ochi bifazic de la Nivea. Am mai incercat si alte produse cu formula asemanatoare insa acesta este pana acum preferatul meu, daca tinem cont si de raportul pret/calitate. Curata eficient si delicat zona sensibila a ochilor fara a fi nevoie sa insist, lucru care imi place mult. Asa cum probabil stiti, zona aceasta este cea mai sensibila si necesita o ingrijire mai speciala decat restul fetei, mai ales ca aici apar si primele riduri. Al doilea produs pe care il folosesc pentru restul fetei este apa micelara. In ultima perioada am tot folosit-o pe cea de la Avene, insa si cea de la Bioderma imi place. O data la doua zile imi place sa-mi curat tenul mai atent si folosesc, de curand, de la Bioderma, Sensibio Gel moussant (gel spumant calmant si hidratant).  

 

 1. Tonifiere: Caudalie Beauty Elixir este preferatul meu in acest moment. Il folosesc atat ca tonic pe tenul curat dar si peste fondul de ten ca fixator de machiaj.  

 

 1. Hidratare: mi-am facut un obicei din a folosi serumul cu acid hialuronic de la Paese atat pentru hidratare, dar si ca baza inaintea fondului de ten. Iar de curand am inceput sa folosesc si fluidul hidratant de la Nashi Argan, cu ulei de argan, acid hialuronic si ulei de amarant. Voi reveni intr-un alt post cu mai multe detalii despre produsele Nashi Argan. 

 

Nu voi intra in prea multe detalii legate de branduri si produse, deoarece sunt de parere ca este important ca fiecare sa-si gaseasca exact produsele potrivite tenului, in functie de necesitatile particulare. Ma rezum momentan la produsele pe care le folosesc acum. 

III. Exfolierea si mastile 

O data sau cel mult de doua ori pe saptamana (atunci cand este necesar) putem vorbi de o ingrijire mai atenta a tenului, cand putem folosi un exfoliant si/sau o masca.  

In cazul exfolierii este bine de stiut faptul ca nu toate scruburile au fost create la fel si cel mai important este sa gasesti formula potrivita pentru tine. La ce ajuta exfolierea? Indeparteaza stratul de celule moarte ale pielii, redand astfel stralucirea tenului, uniformizeaza tonusul pielii si reduce liniile fine.  

Eu obisnuiesc ca o data pe saptamana sa imi acord mai mult timp mie, sa ma rasfat. Iar unul dintre ritualuri este exfolierea tenului si aplicarea unei masti. In functie de dispozitia pe care o am, fie imi prepar singura produsele (scruburi si masti homemade) fie apelez la cele cumparate. In momentul de fata, ca scrub am doua care imi plac: exfoliant pe baza de fructe de padure din gama Herbalife Skin si de curand, Nashi Argan gentle scrub, iar ca masti le folosesc pe cele de la Caudalie.   

 1. Lupta impotriva imbatranirii inca de tanara

Asa cum spuneam la inceputul articolului, este foarte important cum ne ingrijim pielea de tinere. Iata ce putem face pentru a o pastra tanara cat mai mult timp: 

 1. Foloseste protectie solara indiferent de sezon; 
 1. Incearca produse pe baza de retinol care stimuleaza producerea de colagen, pentru ca pielea sa arate mai neteda si ferma;  
 1. Foloseste antioxidanti atat in produsele de ingrijire, cat si ca suplimente;  
 1. Hidrateaza tenul pe timpul noptii: pielea absoarbe mai bine crema pe parcursul noptii; 
 1. Ai grija de zona ochilor: pielea din jurul ochilor este cea mai subtire si cea mai putin grasa, de aceea este prima care isi arata semnele imbatranirii. 
 1. Ai grija ce mananci, ce bei, cat dormi si cate griji iti faci!!!

Este cea mai importanta parte a articolului si de aceea am lasat-o pentru final… asa poate va ramane mai bine intiparita in memoria celor care citesc acest articol. Cred cu tarie faptul ca suntem posesorii unei adevarate masinarii, organismul nostru. Este mai performant decat orice masinarie construita de om si atata timp cat ii vom furniza combustibil de calitate (odihna, hrana), ne va rasplati pe masura. Este adevarat si faptul ca traim intr-o lume din ce in ce mai alerta, ca desi avem mai multe decat ne sunt necesare, gasim destul de greu lucruri cu adevarat de calitate (mancarea este un exemplu) iar timpul se scurge tot mai rapid si parca nu mai avem suficient incat sa reusim tot ceea ce ne propunem. Dar cred ca trebuie sa incercam cat mai mult sa ne echilibram, sa ne gasim propriul ritm si sa ne stabilim cateva obiective de care sa incercam sa ne tinem cat mai bine. Iar aceste obiective sa fie pentru noi, pentru buna functionare a noastra. Pentru ca ceea ce ii dam corpului nostru se va vedea cu usurinta pe pielea noastra, in greutatea noastra si in felul in care ne simtim.  

Sper ca nu v-am plictisit cu prea multe detalii, insa imi doream de mai multa vreme sa scriu despre aceste aspecte, pentru ca intalnesc tot mai multe persoane, care influentate mai mult sau mai putin de ceea ce vad in social media, in poze, cred ca venind la un makeup artist toate problemele se vor rezolva cu un strat mai gros de fond de ten sau cu vreun produs minune. Din pacate, sau din fericire, nimic nu ne face mai frumoase decat felul in care ne ingrijim de noi in fiecare zi. Makeup-ul are menirea de a pune in evidenta ceea ce natura ne-a oferit mai frumos.  

Cu drag, 

AlexandraB 

Page Break 

 

Gorgeous Skin (EN) 

How I feel about myself is more important than how I look. Feeling confident, being comfortable in your skin – that’s what really makes you beautiful.” 

B.Brown 

It’s true, the most important thing is how you feel as a woman, the trust you have and the message you send through every pore. But I believe that a healthy, radiant skin is always essential for natural beauty. And since it doesn’t come for free, and it must be won through daily care rituals and a healthy lifestyle, I thought that in this article I should tell you a little bit about everything related to skincare. 

Studies have shown that the way we take care of our skin when we’re 20 and 30 years old represents a decisive factor in how it will look over the years. 

 1. What is your skin type?

First of all, it’s essential to know what type of skin we have. Even the most wonderful products will fail to work if they are not intended for your skin type. 

SKIN TYPE  CHARACTERISTICS 
 

DRY 

Small pores, thin, smooth, easily irritable skin 

The skin shows no elasticity and resistance 

The protective layer of sebum is missing 

Dull 

An astringent sensation after cleaning the skin 

 

OILY 

Oily texture with dilated pores 

Acne-prone 

The skin shows comedones 

 

MIXED 

The T area (forehead, nose, chin) is oily 

Dry cheeks 

 

NORMAL 

 

It’s pretty rare 

Matte, smooth texture 

Small, smooth pores 

It maintains the balance between skin oil and moisture 

 

I am the happy owner of a normal skin with a drying (dehydration) tendency, and I am saying happy not from lack of modesty, but because it’s time to be grateful for those positive things that nature gave me. I have never faced serious skin problems, only small periods of time when it didn’t look as it should have or I was bothered by a zit. It is also true that I’ve always tried to show my skin enough attention and ‘respect’. No matter how tired I am or how sick I feel, I never go to sleep before removing my makeup and brushing my teeth. 😀 I’ve had some attempts over the years, but I failed because every time I felt so guilty that I got out of bed and fulfilled my duty… so let’s move on. 

 1. The steps of the daily care ritual

Regardless of the skin type, the daily care ritual includes the same steps, recommended twice a day, in the morning and in the evening: 

 1. Makeup removal / cleansing: for some time now I really like the biphasic eye cleanser from Nivea. I have tried other products with a similar formula, but so far this is my favorite, if we also take into account the price / quality ratio. It effectively and delicately cleans the sensitive area around the eyes without having to insist, which I like a lot. As you probably know, this area is the most sensitive and it requires more special care than the rest of the face, especially since this is where the first wrinkles appear. The second product that I use for the rest of the face is micellar water. Lately I have been using the one from Avene, but I also like the one from Bioderma. Once every two days I like to clean my skin more carefully and, since recently, I am using Sensibio Gel Moussant from Bioderma (moisturizing and soothing foaming gel). 
 1. Toning: Caudalie Beauty Elixir is my favourite at the moment. I use it both as a tonic on clean skin, and as a makeup fixer over the foundation. 
 1. Moisturizing: I have made a habit of using the Paese serum with hyaluronic acid both for moisturizing and as a base before using foundation. I’ve also recently started using the moisturizing fluid from Nashi Argan, with argan oil, hyaluronic acid and amaranth oil. I’ll be back in another post with more details about the Nashi Argan products. 

I won’t go into too many details about brands and products, because I believe it’s important for each one of us to find the right products for their skin type, depending on particular needs. For now, I am just mentioning the products that I currently use. 

III. Exfoliation and masks 

Once a week, or twice at most (when necessary), we can talk about a more thorough skin care, when we can use an exfoliant and/or a mask. 

For exfoliation, it’s good to know that not all scrubs were created equal and it’s important to find the formula that’s right for you. What is exfoliation good for? It removes the layer of dead skin cells, thus restoring skin glow, smoothing skin surface and reducing fine lines. 

I have the habit of giving myself more time for pampering once a week. And one of the rituals includes exfoliating the skin and applying a mask. Depending on my mood, I either prepare my own products (homemade scrubs and masks) or turn to store bought ones. 

I currently have two favorite scrubs: the one with berries from the Herbalife Skin line and, as of recently, Nashi Argan gentle scrub, and when it comes to masks, I use the ones from Caudalie. 

 1. Fighting aging while you’re still young

As I was saying at the beginning of the article, it’s very important how we take care of our skin when we’re young. Here’s what we can do to keep our skin young for as long as possible: 

 1. Use sunscreen, regardless of the season; 
 1. Try retinol based products, which stimulate the production of collagen, so that the skin looks smoother and firmer; 
 1. Use antioxidants both in beauty care products and as supplements; 
 1. Moisturize the skin during the night: the cream is better absorbed by skin during nighttime; 
 1. Take care of the eye area: the skin around the eyes is the thinnest and least oily, which is why it’s the first one to show signs of aging. 
 1. Be careful with what you eat, what you drink, how much sleep you’re getting and how much you’re worrying!!!

It’s the most important part of the article, which is why I saved it for last… maybe this way it will remain better etched in the memory of those reading this. I strongly believe that we are the owners of a real machine, our body. It’s more powerful than any machine built by man and as long as we provide it with quality fuel (rest, food), it will pay off. It is also true that we live in an increasingly alert world, that although we have more than we need, we have a rather hard time finding quality products (food is an example), and time is running faster and faster and it seems like it’s not enough for us to manage everything we want. But I think we must try to find a balance, to find our own pace, to set some goals and do our best to reach them. And these goals should be for us, for our proper functioning. Because what we give our body will be easily seen on our skin, in our weight and in the way we feel. 

I hope you weren’t bored by all these details, but I’ve wanted to write about these issues for a long time, because I’m meeting more and more people who are more or less influenced by what they see on social media, in pictures, and who think that by coming to a makeup artist all their problems will be fixed with a thicker layer of foundation or some miracle product. Unfortunately, or fortunately, nothing makes us more beautiful than the way we take care of ourselves every day. Makeup is meant to highlight the most beautiful things that nature gave us. 

Love, 

AlexandraB 

There are no comments, add yours